Vragen over schenken, erven en nalaten?

193
schenken-erven-nalaten
Leestijd: < 1 minuut

Wat kunt u regelen in uw testament? Hoe zit het als u bezittingen in het buitenland heeft? U krijgt een erfenis, wat zijn de opties? En als u wilt schenken; wat is in uw situatie de beste manier?

Schenken

Schenken kan op verschillende manieren. Het kan eenmalig, maar ook met een vast ritme. U kunt schenken aan mensen en aan organisaties, zoals goede doelen, kerkgenootschappen en verenigingen.

Lees meer…

Nalatenschap regelen

Iedereen heeft een nalatenschap. Dat zijn alle bezittingen en schulden die u achterlaat wanneer u overlijdt. De nalatenschap wordt verdeeld onder uw erfgenamen. In een testament geeft u aan wie uw erfgenamen zijn en welk deel zij krijgen. Heeft u geen testament, dan bepaalt de wet dit.

Lees meer…

Een erfenis krijgen

Als u een erfenis krijgt, heeft u maar beperkt tijd om te beslissen wat u met de erfenis wilt doen: zuiver aanvaarden, beneficiair aanvaarden of afwijzen. De erfgenaam die zuiver aanvaardt, is ook verantwoordelijk voor de (hypotheek)schulden van de overledene. Denk hier dus goed over na.

Lees meer…

Meer weten?

Heeft u naar aanleiding van deze onderwerpen vragen? Wij helpen u graag uw notariële vragen te beantwoorden. Maak een afspraak!

 

Bron: notaris.nl