Uitbouw? Overleg met uw buren

279
uitbouw
Leestijd: 2 minuten

Een bedrijf aan huis beginnen kan een goede reden zijn voor een uitbouw aan uw woning. Wanneer u daarvoor een bouwvergunning nodig heeft, let de gemeente bij het verstrekken daarvan niet altijd op onrechtmatige hinder voor uw buren. Tijdig overleg met uw buren – uiteraard niet een dag voor de werkzaamheden beginnen – is dan ook altijd verstandig.

Elegant

Natuurlijk kunnen uw buren in de plaatselijke huis-aan-huiskrant kennis nemen van uw plannen, want de gemeente is verplicht vergunningaanvragen en bouwvergunningen te publiceren in een voor iedereen beschikbaar medium. Vanzelfsprekend is het niet elegant wanneer uw buren uw plannen uit de krant moeten vernemen. Sterker nog: dit wekt ergernis.

Procedures

Deze ergernis kan zich vertalen in procedures, die de uitvoering van uw plannen ernstig kunnen vertragen. Zeker als blijkt dat ontheffing van het bestemmingsplan nodig is om een bouwvergunning te krijgen, kunnen uw plannen weerstand oproepen. Overleg met uw buren – wellicht hebben ze ideeën die overlast voor hen beperkt – kan dit ondervangen. Ons kantoor adviseert u uiteraard graag: we staan voor u klaar.

Naast onze website, waar wij u wekelijks op de hoogte houden van allerlei nieuws rondom het notariaat, hebben wij ook een handige app voor u ontwikkeld. Dit bericht staat bijvoorbeeld op onze app.

Via deze app kunt u in één oogopslag informatie vinden over ons team, meer lezen over de rechtsgebieden, een afspraak maken of gebruik maken van de handige begrippenlijst op alfabet.

Zakelijk en particulier nieuws

En wilt u op de hoogte blijven van de nieuwsberichten? Door middel van een push-bericht wordt u automatisch op de hoogte gebracht als er een nieuw artikel op de app is geplaatst.

Download de app

U kunt de app heel eenvoudig downloaden op uw smartphone of tablet. Dit kan voor zowel Android als iOS.

Downloads:

 

App store