Wie geeft u het vertrouwen?

1220
wie geeft u het vertrouwen
Leestijd: < 1 minuut

Onlangs zei Ouderenombudsman Jan Romme in dagblad Trouw dat steeds meer ouderen het slachtoffer worden van mishandeling. Dit zou te maken hebben met overbelasting van mantelzorgers. Door bezuinigingen op voorzieningen komt er steeds meer op hun schouders. Soms kunnen ze dat niet aan en reageren ze hun frustratie af op degene voor wie ze zouden moeten zorgen.

In sommige gevallen neemt die mishandeling de vorm aan van diefstal. Vooral als de mantelzorger toegang heeft tot de bankrekening en bijvoorbeeld bij de sieraden kan, kunnen er spullen verdwijnen. Als oudere kunt u zelf iets doen om ervoor te zorgen dat alleen mensen die u vertrouwt bij uw geld kunnen. U kunt dit regelen in volmachten en een levenstestament.

Wij hebben een handig boekje voor u samengesteld met antwoord op de meest gestelde vragen, met als titel ‘Wie geeft u het vertrouwen’. U kunt dit gratis boekje aanvragen bij ons kantoor of downloaden via onze website. Ook kunt u een afspraak maken. Ik leg u graag uit wat ik als notaris voor u kan doen.

Sharon Hament

 

 

 

 

 

mr. Sharon Hament