Open Huizen Dag ondanks minder bezoekers een groot succes

224
Leestijd: < 1 minuut

De NVM Open Huizen Dag van afgelopen zaterdag bleek ook dit keer een succes. Voor veel Nederlanders was de Open Huizen Dag aanleiding om zich te oriënteren op diverse woningen.

Minder bezoekers

Hoewel het aantal bezoekers minder is dan bij de vorige edities, blijkt uit een snelle enquête van NVM dat er zo’n 135.000 bezoekers zijn geweest die vrijblijvend een woning hebben bezichtigd. Er waren ongeveer 41.000 woningen waarbij de deur openstond om eens een kijkje te nemen.

Terugblik

In maart van dit jaar trok de Open Huizen Dag nog 150.000 bezoekers. Toen deden ook meer woningen mee: 46.000 woningeigenaren hadden toen een kopje koffie klaarstaan voor de nieuwsgierige en oriënterende bezoeker. In oktober 2014 trok de Open Huizen Dag ook 150.000 bezoekers. Toen kon je nog bij 47.000 woningen binnen lopen. In maart van 2014 telde de NVM 140.000 bezoekers.

Minder huizen

Een logische reden voor een kleiner aantal bezoekers dit jaar is het feit dat er minder huizen bezichtigd konden worden. Toch is de NVM tevreden met de getallen: “De NVM Open Huizen Dag blijft uitermate succesvol, ook nu het weer beter met de woningmarkt gaat”, stelt NVM-voorzitter Ger Hukker. “Mensen vinden dit een uitstekend middel om, geheel vrijblijvend, een kijkje te nemen in de deelnemende huizen.”

Heeft u een woning bezocht en heeft u plannen om het huis te kopen? We regelen graag alle notariële zaken voor u! Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij helpen u direct verder. Andere vragen? Neem gerust contact met ons op. We staan voor u klaar.