Neem een kijkje in uw droomhuis tijdens de NVM Open Huizen Dag!

232
Leestijd: 2 minuten

Op zaterdag 3 oktober 2015 vindt de NVM Open Huizen Dag weer plaats. Door heel Nederland zijn er 39.029 woningen die u vrijblijvend kunt bezichtigen tussen 11:00 uur en 15:00 uur.

Oriënteren

Natuurlijk kan de zoete geur van versgebakken appeltaart al heel wat doen met uw eerste indruk van een huis, maar u doet er goed aan om u goed voor te bereiden. Bepaal van tevoren wat u zoekt in een woning. Hoeveel slaapkamers wilt u minimaal? Wat voor voorzieningen wilt u in ieder geval in de buurt hebben? Wilt u graag een tuin op het zuiden? Ziet u zichzelf in een tussenwoning, of bent u op zoek naar een hoekhuis? Door u van tevoren goed te oriënteren op wat voor een huis u zoekt, kunt u tijdens de Open Huizen Dag makkelijk plussen en minnen tegen elkaar afstrepen.

Scrol uzelf door Funda


Bekijk vooraf uw financiële mogelijkheden. Het heeft weinig zin om huizen te bekijken die ver boven uw maximale prijs ligt. Op Funda kunt u precies zien welke huizen meedoen aan de NVM Open Huizen Dag. De hele lijst vindt u hier, maar u kunt ook op een woonplaats, gemeente of provincie zoeken. Deelnemende huizen herkent u aan de roze button. U kunt ervoor kiezen om in de week voor of na de Open Huizen Dag ’s avonds eens te kijken in de omgeving, zodat u ook die sfeer geproefd heeft.

Beperk het aantal bezichtigingen

U doet er goed aan om uzelf een maximum te stellen aan het aantal huizen waar u even binnen wilt kijken. U wilt een goed beeld kunnen vormen en als u bij heel veel huizen op één dag binnen bent geweest, is het moeilijker om het huis met haar sfeer nog even voor de geest te halen.

Slim rijden

Bepaal van tevoren uw route. Dat scheelt een hoop heen-en-weer rijden. Liggen er meerdere huizen in een bepaalde wijk? Ga dan eerst daar langs voordat u naar de andere kant van de stad moet rijden. En: is uw eerste indruk niet goed? Ga dan gewoon weg, dan kunt u uw energie steken in huizen die dichter bij uw droombeeld komen.

NVM heeft een bezichtigingsverslag ter beschikking gesteld die u kunt gebruiken bij het bekijken van de woningen.

En heeft u eenmaal het huis van uw dromen gevonden? Dan staan wij graag voor u klaar om alle notariële zaken voor u te regelen!