Populariteit van het levenstestament neemt enorm toe

336
levenstestament afsluiten
Leestijd: < 1 minuut

In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar, zijn er in het tweede kwartaal 2018 maar liefst 41% meer levenstestamenten afgesloten.

Wij ervaren de toegenomen interesse ook in onze praktijk. En dat is niet zo verwonderlijk, want met een levenstestament kun je aangeven wat je wilt ten aanzien van medische behandelingen, financiën, je woning, etc. op het moment dat je daar zelf niet meer over wilt of kunt beslissen. Veel mensen vinden het een prettig idee om dat soort dingen van tevoren goed geregeld te hebben.

Wat is een levenstestament?

Een levenstestament is een document waarin je een aantal zaken kunt vastleggen voor het geval er tijdens je leven iets gebeurt waardoor je zelf niet meer kunt handelen. Bijvoorbeeld als je door een ongeluk of ziekte niet meer in staat bent om belangrijke zaken – privé of zakelijk – te regelen. Ook als je bepaalde zaken niet zelf meer wilt regelen en het prettiger vindt dat een ander dat voor jou doet. In al deze situaties is het van belang om te weten wat je wensen zijn. Omdat een levenstestament wordt vastgelegd in een notariële akte is het rechtsgeldig, bindend en door iedere notaris in Nederland te raadplegen.

Meer weten over het levenstestament? Lees dan ook: Wat regel je met een levenstestament?

Bron: knb.nl