Haken en ogen bij opheffing van een VOF

402
VOF haken en ogen
Leestijd: 2 minuten

In een Vennootschap Onder Firma (VOF) drijven twee of meer personen onder één naam een onderneming op basis van een samenwerkingsovereenkomst. Het is van zeer groot belang heldere afspraken met betrekking tot een VOF op papier te hebben. Uiteraard is ons kantoor je hierbij graag van dienst.

Vaststellingsovereenkomst

Voornoemde heldere afspraken moeten onder andere betrekking hebben op de opheffing van de VOF, want hierover ontstaat in de praktijk vaak ruzie. In de afspraken moet bijvoorbeeld staan hoe de waarde van de VOF wordt bepaald en wat de peildatum van die waardering is. Wanneer de VOF-overeenkomst dit soort afspraken niet bevat, kunt u deze het beste opnemen in een vaststellingsovereenkomst.

Rechter

In een dergelijke overeenkomst moet ook worden opgenomen dat een vennoot na uittreding niet meer aansprakelijk is voor schulden van de VOF. Het belang van heldere afspraken kan nauwelijks voldoende worden onderstreept. Zodra er ruzie uitbreekt, is het voor een redelijke afhandeling vaak te laat. De rechter biedt niet altijd soelaas wanneer duidelijke afspraken ontbreken.

Natuurlijk houden wij je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is veel meer te melden. Bel ons via 036- 538 22 00 of mail ons voor informatie op maat.

Naast onze website, waar wij je wekelijks op de hoogte houden van allerlei nieuws rondom het notariaat, hebben wij ook een handige app voor jou ontwikkeld.

Via deze app kun je in één oogopslag informatie vinden over ons team, meer lezen over de rechtsgebieden, een afspraak maken of gebruik maken van de handige begrippenlijst op alfabet.

Download de app

Je kunt de app heel eenvoudig downloaden op jouw smartphone of tablet. Dit kan voor zowel Android als iOS.

Downloads:

Google Play

App store