Een bedrijf met uw partner. Is alles goed geregeld?

661
Leestijd: 2 minuten

Stel: u woont samen en uw partner begint een bedrijfje. Hij/zij stopt er veel energie in, maar kan wat hulp goed gebruiken. Dus u besteedt al uw vrije uren aan het bedrijfje en het bedrijfje wordt een bedrijf. U zegt uw baan op en samen realiseren jullie een succesvolle onderneming. Tot op een dag…

Kwaadwillende partner
Tot op een dag uw partner meldt dat hij/zij niet verder wil met de relatie. Wanneer uw partner op dat moment kwaad wil, heeft u nergens recht op. Alle uren die u aan ‘de zaak’ heeft besteed, alle investeringen uwerzijds – wellicht ook geld – u houdt er niets aan over, u bent het kwijt. Tenzij één en ander goed geregeld is in een samenlevingscontract.

Rechtsgeldig
Een samenlevingscontract kunt u niet samen met uw partner opstellen, het beiden ondertekenen en in een la leggen. Een rechtsgeldig samenlevingscontract moet door ons opgesteld zijn en in ons bijzijn worden ondertekend. Wij kunnen u ook goed adviseren over wat wel of niet in uw samenlevingscontract zou moeten worden opgenomen. Met andere woorden: wij kunnen zo’n contract precies afstemmen op uw situatie. Het is uiteraard heel zinvol uw samenlevingscontract periodiek door ons te laten toetsen: past het contract nog bij uw situatie?

  • Wanneer u niets regelt, is de kans groot dat het resultaat van uw investering ook niets is.
  • Wij als notaris zorgen voor een samenlevingscontract dat precies is afgestemd op uw situatie.

Natuurlijk houden wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Zeker op dit gebied is er veel meer te melden. Bel of mail ons voor informatie op maat.

Heeft u onze Notaris Unie app al?

Dit bericht verscheen eerder op onze Notaris Unie app. Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Download dan snel de Notaris Unie app. De app is verkrijgbaar voor zowel Android als iOS.

Via deze app maakt u snel kennis met de Notaris Unie. Ook kunt u direct een afspraak maken of brochures online bekijken. Natuurlijk blijft u ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunt u gebruik maken van onze acties. Vergeet niet om uw pushberichten aan te zetten, dan weet u zeker dat u niets meer mist!

Downloads:

App Store