Duinpoort 3 Almere Poort: Wonen tussen stad en duin

983
Duinpoort 3 nieuwbouwproject
Leestijd: 2 minuten

Graag vertellen we je wat meer over een mooi nieuwbouwproject in Almere dichtbij de natuur. De voorbereidingen met de ontwikkelaar zijn inmiddels in volle gang. De aankomende weken en maanden zullen de passeringen gaan plaatsvinden, dus nu alvast een mooie sfeerimpressie.

Duinpoort 3 komt te liggen op een schitterende locatie in Almere Poort, het nieuwste stadsdeel van Almere. Het gebouw vormt de markante entree van de bebouwing aan de Poortdreef, aan de rand van het Europakwartier. De ligging is ideaal, zowel op loopafstand van alle belangrijke voorzieningen als dicht bij de natuur: het nieuw aangelegde duinlandschap van plan Duin, de bossen en de stranden, de jachthaven achter de dijk en het IJmeer met strandtent Poort Dok en Harbor House.

Aan de Europalaan liggen praktische winkels (fietsen, bloemen, mode) en de AH supermarkt die 7 dagen per week is geopend. Heilig Boontje schenkt heerlijke espresso en cappuccino en serveert daarbij lekkere broodjes. Aan de Europalaan zijn een aantal scholen gevestigd (basis en middelbaar onderwijs), en twee gezondheidscentra. Aan de andere zijde van het station liggen de topsporthal en het zwembad. Hier komt de nieuwe wijk “Stadstuinen Poort’.

De bereikbaarheid is uitstekend

De bushalte en het NS station zijn op loopafstand. De A6 is met de auto snel bereikbaar. Er wordt hard gewerkt aan de A6 om de bereikbaarheid nog verder te verbeteren. Almere Poort is een stadsdeel in beweging, waar inmiddels meer dan 10.000 mensen hun huis hebben gevonden. Er is nog ruimte voor het echte ‘buurtgevoel’. Inwoners organiseren samen leuke initiatieven zoals de rozentuin in het Cascadepark, de kookclub waar je (nieuwe) buurtbewoners kunt ontmoeten of de gezamenlijke wandeltochten door het stadsdeel.

Nautische sfeer

Het gebouw is een ontwerp van JOHAN architectuur. De gemeente heeft een hoog ambitieniveau voor deze zichtlocatie. Duinpoort 3 refereert speels aan de nautische sfeer die de omgeving kenmerkt. De gevels op het zuiden en het westen zijn transparant met grote glazen puien, de twee achterzijden van het gebouw zijn meer gesloten met speelse raampartijen.

In het gebouw komen slechts 9 appartementen, gelegen over vier bouwlagen. De twee appartementen op de begane grond hebben plafonds van 3.60 meter hoog en een mooi aangelegde tuin. Op de eerste en tweede verdieping liggen steeds drie appartementen, allen met een balkon met een goede zonligging. De bovenste etage heeft een fantastische woonkwaliteit met veel ruimte voor slaapkamers, en een zeer grote woon/eet/loungeruimte direct aansluitend aan het enorme terras. Uiteraard beschikt ieder appartement over een berging op de begane grond en minimaal een privéparkeerplaats. De oplevering is standaard luxe: vloerverwarming, een bulthaup b1 keuken en een badkamer met wastafelmeubel en inloopdouche zijn inclusief. Het gebouw is ook duurzaam met een EPC van 0.4.

Bekijk de volledige brochure