De bouw van Alméérplant vanaf nu van start!

1693
Leestijd: 2 minuten

Het in Almere voor velen bekende tuincentrum Alméérplant was toe aan een nieuwe locatie. Hierdoor is er een mooie woonlocatie beschikbaar gekomen in Almere-Stad aan de rand van de Muziekwijk. Nu start hier de bouw van splinternieuwe driekamerappartementen.

Wouter van der Schaft heeft als notarieel medewerker veel betrokkenheid bij het gehele project. Hij vertelt hieronder hoe het allemaal tot stand is gekomen en wat de rol van de Notaris Unie hierin is.

Wanneer is het nieuwbouwproject ‘Appartementen Alméérplant’ van start gegaan?

Een nieuwbouwproject heeft een heel lang aanlooptraject nodig. Daarom is het project al 1,5 geleden van start gegaan. In het begin is er vooral contact geweest met de projectontwikkelaar om alle zaken rondom de start van het project juridisch goed te regelen.

Om hoeveel appartementen gaat het?

In totaal gaat het om 59 driekamerappartementen. In principe zijn alle appartementen gelijk, al hebben een aantal bewoners wel de mogelijkheid gekregen om een eigen parkeerplaats erbij te kopen.

Wat is de doelgroep voor deze appartementen?

Omdat de appartementen gunstig geprijsd zijn is het met name interessant voor starters en singles. Dit is dan ook de grootste groep die voor deze appartementen heeft gekozen.

Wat is de rol van de Notaris Unie tot nu toe geweest?

Zoals ik al eerder zei hebben we in de beginfase vooral de maken gehad met de ontwikkelaar. Alle juridische aktes zijn hiervoor getekend om bijvoorbeeld de grond in eigendom te krijgen en ervoor te zorgen dat alle splitsingsaktes juridisch in orde zijn gemaakt. Gaandeweg het project krijg je meer contact met de eigenaren. En nu zijn we zover dat de akte van levering kan gaan plaatsvinden.

Nieuwbouwproject 1 juiste formaatVandaag, 11 november 2014, is dan ook een feestelijk moment. Om 9.00 uur hebben we de 1e afspraak gehad voor de overdracht van de grond aan de nieuwe eigenaar. Met alle nieuwe bewoners zijn de afspraken gepland. De bouw kan nu echt van start gaan!