Als een heel gezin verongelukt: Wie erft er dan?

1237
Leestijd: 2 minuten

Wat bij de vliegramp van 17 juli 2014 gebeurde in het groot, gebeurt helaas vrij regelmatig in het klein: meerdere gezinsleden verongelukken, of zelfs een heel gezin wordt weggevaagd. In zulke situaties kan een testament van veel waarde zijn. Nabestaanden hebben veel te verwerken: het is dan heel prettig wanneer een aantal zaken al geregeld is via de notaris.

Adviezen

Stel dat de vader en de moeder van een gezin om het leven komen tijdens een weekendje weg, bijvoorbeeld. Uiteraard erven de kinderen alles, maar wie krijgt de voogdij over de kinderen wanneer ze minderjarig zijn en wie zal het vermogen van de kinderen beheren? Wanneer krijgen de kinderen de beschikking over dit vermogen en mogen ze het eventueel voor die tijd gebruiken voor studie en opleiding? U kunt dit allemaal vastleggen in uw testament, bij uw notaris, die u bovendien adviezen geeft.

Familielid uitsluiten

Wanneer een heel gezin verongelukt en er is geen testament, dan wordt de erfenis gelijkelijk verdeeld over ouders, broers en zussen van de vader en moeder. Wanneer u dit niet wilt – misschien wilt u zelfs een familielid uitsluiten – zult u dit in een testament moeten vastleggen. Een testament bij notariële akte heeft juridische bewijskracht. Controleer van tijd tot tijd of uw testament nog strookt met uw situatie.

Heeft u onze Notaris Unie app al?

Dit bericht verscheen eerder op onze Notaris Unie app. Wilt u altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Download dan snel de Notaris Unie app. De app is verkrijgbaar voor zowel Android als iOS.

Via deze app maakt u snel kennis met de Notaris Unie. Ook kunt u direct een afspraak maken of brochures online bekijken. Natuurlijk blijft u ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunt u gebruik maken van onze acties. Vergeet niet om uw pushberichten aan te zetten, dan weet u zeker dat u niets meer mist!

Downloads:

 

App Store