Zoek uw droomhuis tijdens de NVM Open Huizen Dag!

79
Leestijd: 2 minuten

Zaterdag 7 april vindt de twintigste editie van de NVM Open Huizen Dag plaats. In Almere zijn volgens Funda 1045 woningen te koop, 58 daarvan kunt u vrijblijvend bezichtigen tussen 11:00 uur en 15:00 uur. In totaal doen er 13.352 woningen in Nederland mee aan de Open Huizen Dag.

Oriënteren

Natuurlijk kan de zoete geur van versgebakken appeltaart al heel wat doen met uw eerste indruk van een huis, maar u doet er goed aan om u goed voor te bereiden. Bepaal van tevoren wat u zoekt in een woning. Hoeveel slaapkamers wilt u minimaal? Wat voor voorzieningen wilt u in ieder geval in de buurt hebben? Wilt u graag een tuin op het zuiden? Ziet u zichzelf in een tussenwoning, of bent u op zoek naar een hoekhuis? Door u van tevoren goed te oriënteren op wat voor een huis u zoekt, kunt u tijdens de Open Huizen Dag makkelijk plussen en minnen tegen elkaar afstrepen.

Weet wat u zoekt

Bekijk vooraf uw financiële mogelijkheden. Het heeft weinig zin om huizen te bekijken die ver boven uw maximale prijs ligt. Ook NVM woordvoeder Roeland Kimman geeft dat als belangrijke tip voor potentiele kopers: “Ga eerst langs bij een hypotheekadviseur en onderzoek wat je kunt lenen. Dan kun je op 7 april gericht zoeken naar een geschikt huis passend bij het budget. Zet bovendien je wensen op een rij: waar moet je droomhuis aan voldoen?”

 

 

 

 

Beperk het aantal bezichtigingen

U doet er goed aan om uzelf een maximum te stellen aan het aantal huizen waar u even binnen wilt kijken. U wilt een goed beeld kunnen vormen en als u bij heel veel huizen op één dag binnen bent geweest, is het moeilijker om het huis met haar sfeer nog even voor de geest te halen.

Slim rijden

Bepaal van tevoren uw route. Dat scheelt een hoop heen-en-weer rijden. Liggen er meerdere huizen in een bepaalde wijk? Ga dan eerst daar langs voordat u naar de andere kant van de stad moet rijden. En: is uw eerste indruk niet goed? Ga dan gewoon weg, dan kunt u uw energie steken in huizen die dichter bij uw droombeeld komen.

En heeft u eenmaal het huis van uw dromen gevonden? Dan staan wij graag voor u klaar om alle notariële zaken voor u te regelen!