Veilig financieel ouder worden

233
Leestijd: < 1 minuut

Eerder dit jaar is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) de campagne ‘Wie van de drie’ begonnen. Hierin staat het levenstestament centraal. U kunt hier het artikel nog een keer teruglezen.

In juni is het startsein gegeven voor de campagne ‘Veilig financieel ouder worden’. Staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft hiervoor het startsein gegeven. Het notariaat heeft zich hierbij aangesloten. Het doel is om ouderen beter te beschermen tegen financiële uitbuiting. Zo’n twintig organisaties slaan de handen ineen om ouderen bewuster te maken van het risico van financiële uitbuiting en de mogelijkheden om hun financiële zaken zo te regelen dat de kans op uitbuiting afneemt. Van Rijn zei hierover: “Ouderen kunnen zelf veel doen om financiële uitbuiting te voorkomen, bijvoorbeeld door in een levenstestament vast te leggen wie je financiën mag beheren als je zelf te ziek of te kwetsbaar bent om dat te doen.”

In een document dat gepubliceerd is door de Rijksoverheid kunt u lezen wie er allemaal aan deelnemen en wat het doel en de ambitie is. En wilt u graag meer weten over een levenstestament of heeft u andere vraagstukken waar wij u mee verder kunnen helpen? Neem dan contact op en wij informeren u graag over de mogelijkheden.