Pas opgericht: Ecoland.tv

869
Leestijd: < 1 minuut

Vandaag zetten RTL-weerman Reinier van den Berg, grafisch vormgever Frank Langedijk en Brava-directeur Rob Overman bij Notaris Unie hun handtekening onder de oprichtingsakte van Stichting Ecoland.tv. Ecoland.tv wordt een tv-zender die vanaf 10 oktober zeven dagen per week programma’s over het thema duurzaamheid gaat uitzenden.

Vorige maand werd het idee voor de nieuwe zender Ecoland.tv reeds gelanceerd tijdens een speciale bijeenkomst in Corrosia Stad te Almere. De oprichting van de stichting is de volgende mijlpaal. ‘Deze handtekening is inderdaad heel bijzonder’ laat Reinier van den Berg weten. ‘Vanaf nu kunnen we alle ideeën die we de afgelopen tijd hebben ontwikkeld, ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. Daarmee komt de eerste uitzending van de zender weer een stap dichterbij.’ Doordat Ecoland.tv nu officieel een stichting is, kunnen de oprichters de zender echt gaan vormgeven en donateurs gaan werven.

Tot de groep van oprichters behoren ook Robert Hemmen, directeur van de Almeerse groene energiecoöperatie De Groene Reus, en Robert Rutten die net als Rob Overman directeur is bij de televisiezenders Brava en Djazz.tv. Op Ecoland.tv zullen dagelijks pakkende uitzendingen te zien zijn, waarbij de kijker op eigentijdse wijze wordt geïnformeerd over natuur, klimaat, energie, voedsel, wetenschap, afval, economie en politiek. Er is veel aandacht voor groene initiatieven. Weerman Reinier van den Berg vindt een tv-zender als Ecoland.tv hard nodig. ‘We willen graag laten zien dat er een harmonie kan bestaan tussen ecologie en economie. Onze slogan is niet voor niets: All Together Now!’ aldus Van den Berg.