Ik wil scheiden. Wat nu?

719
Leestijd: < 1 minuut

Het is nooit fijn om te beseffen dat uw relatie anders is verlopen dan u voorheen heeft bedacht. Als u getrouwd bent, kunt u de zware maar weloverwogen beslissing nemen om een echtscheiding aan te vragen. Maar ook als u samenwoont moeten er allerlei zaken geregeld worden. Het is vooral fijn als dit in goed overleg met uw partner gaat.

Als notaris begeleiden wij u om de juridische en praktische zaken te regelen. Voorafgaand aan dit proces kan een echtscheidingsadviseur u goed begeleiden. Maar wat doet een echtscheidingsadviseur? Wij stellen u graag voor aan echtscheidingsregisseur/adviseur
Jaap Oostlander.

Compleet dossier

Jaap heeft 20 jaar in de financiële dienstverlening gewerkt, waarin hij zich heeft gespecialiseerd als financieel echtscheidingsadviseur. Als echtscheidingsregisseur/adviseur begeleidt hij mensen die gaan scheiden (huwelijk, geregistreerd partnerschap, samenwonen) in het scheidingsproces zodat zij, met minder zorgen en kosten, een compleet dossier kunnen aanleveren bij de advocaat die het kan indienen bij de rechtbank. Hij stelt het echtscheidingsconvenant op, zorgt dat het ouderschapsplan wordt gemaakt indien er kinderen zijn en maakt een boedelverdeling, alimentatieberekening en vermogensopstelling.

Eén loket

Als financieel adviseur bespreekt hij ook wat de mogelijkheden zijn op het gebied van uw hypotheek, uw levensverzekeringen (lijfrente e.d.) en uw pensioen. U heeft dus één loket voor het scheidingsproces én het doorrekenen van de financiële en juridische/fiscale gevolgen.

Wilt u hierover meer weten? Bekijk de website voor meer informatie. Natuurlijk beantwoorden wij ook graag uw vragen. Neem contact met ons als u hierover meer wilt weten.