Is jouw huis al energiezuinig? Zo pak je het aan

167
energiezuinig wonen
Leestijd: < 1 minuut

Duurzaam wonen is hot! Nu we allemaal van het gas af moeten, zullen we andere manieren moeten verzinnen om ons huis warm te houden. Maar hoe doe je dat?

De Rabobank hield onlangs een woonenquête, waarin 78% van de ondervraagden aangaf interesse te hebben in zonnepanelen. Een kwart van de deelnemers ziet een aardwarmte-installatie wel zitten. Maar hoe zorg je ervoor dat je “oude” huis comfortabel en energiezuinig wordt? Met duurzame investeringen in je huis bespaar je op je energierekening en verhoog je het comfort in huis. Bovendien lever je een bijdrage aan een beter milieu en investeer je in de waardestijging van de woning.

Duurder uit met gas

De afgelopen jaren is de energiebelasting over gasverbruik extreem gestegen; in nog geen 8 jaar tijd met bijna 10 cent! Mede hierdoor nemen de kosten van de energierekening flink toe: over het algemeen zijn huishoudens in 2018 zo’n € 50 duurder uit. Investeringen in energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf terug. Maar hoe pak je het aan?

Stap 1. Doe de HuisScan op GreenHome

Check met de HuisScan wat je kunt besparen op de energierekening en ontdek welke maatregelen geschikt zijn voor het verduurzamen van je woning. Dak- of vloerisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp, er is meer mogelijk dan je denkt. Lees meer op www.greenhome.nl.

Stap 2. Selecteer de maatregelen

Maak een selectie uit de mogelijke maatregelen en lees wat iedere maatregel precies inhoudt. De onafhankelijke specialisten van GreenHome kunnen je daarbij helpen (ook met betrekking tot mogelijke subsidies).

Stap 3. Vraag offertes op

Heb je een keuze gemaakt? Dan kun je offertes aanvragen bij vakspecialisten uit je regio.

Stap 4. Regel de financiering

Je kunt je duurzame verbouwing financieren met een Energiebespaarlening, subsidies van de overheid, door een extra hypotheek te nemen of met spaargeld.