Geslaagde Open Huizen Dag

609
Leestijd: 2 minuten

De Open Huizen Dag van afgelopen zaterdag (4 oktober) was volgens initiatiefnemer Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) bijzonder geslaagd. De Open Huizen Dag, die de NVM elk half jaar houdt, zorgde naar schatting voor bijna 150.000 bezoeken aan de deelnemende woningen. Tijdens de vorige Open Huizen Dag in april waren dat er 140.000.

Voor veel mensen is het een gunstige tijd om een woning te kopen. De woningmarkt trekt aan, de vraagprijzen zijn laag en de hypotheekrente is nog veel lager. Toch waren er ook woningbezitters die niemand over de vloer kregen. Zo kwam er bij ongeveer 1 op de 5 deelnemende huizen niemand kijken. In totaal deden er met deze Open Huizen Dag zo’n 47.000 woningen mee. Dat zijn er iets meer dan het jaar ervoor, maar wat minder dan afgelopen april. Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is dit goed te verklaren: “Er staan op dit moment minder huizen te koop dan een half jaar geleden. Logisch dat dan ook minder mensen deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag.”

Volgens Hukker zie je bij de deelnemers van de NVM Open Huizen Dag een tweedeling. “Enerzijds heb je de groep van huizenverkopers dat meer bezoek krijgt vanwege een goede prijs-kwaliteitverhouding en anderzijds de groep die daar nog niet aan voldoet en daardoor nauwelijks of geen bezoek krijgt.”

Marc Duijndam, CEO van Funda: “Kijkers gingen goed voorbereid en met hun telefoon in de hand op pad. Gisteren werd Funda zelfs meer dan 1 miljoen keer bezocht. En ook vandaag is het ongekend druk. Ruim 40{40d2f85b5a5b3af856ace2849cf5d889f5617d562dd332ab0e4409c6d70afb07} van ons bezoek kwam vanmiddag via mobiel. Dit zijn recordaantallen, die getuigen van een zeer geslaagde editie van de NVM Open Huizen Dag.”

De NVM Open Huizen is voor betrokken instanties als banken en overige hypotheekverstrekkers in toenemende mate aanleiding om ook activiteiten te ontplooien. Hukker: “We zien dat op of rond de NVM Open Huizen Dag banken hun deuren openen om mensen hypotheekadviezen te geven, en ze haken bij ons aan voor speciale acties rond de NVM Open Huizen Dag. Het enthousiasme is groot, en woningzoekenden worden op deze manier nog beter bediend. Dat geeft nog maar eens aan dat de woningmarkt zich ook in die zin herstelt.”

Heeft u uw droomwoning gevonden en wilt u hierover een afspraak maken? Wij helpen u graag verder. Klik hier voor een afspraak!

Bron: NVM