Bedankt

Hartelijk dank, je vrijblijvende offerte ontvang je zo snel mogelijk in je e-mailbox.

Indien dit niet het geval is stuur dan een e-mail naar: info@notarisunie.nl

Nu je hier toch bent

Lees ons laatste nieuws

Hoge Raad dwingt nieuwe kabinet tot miljardencompensatie

Leestijd: 2 minuten Goed nieuws voor beleggers, spaarders en vastgoedinvesteerders, maar niet voor het nieuwe kabinet. De Hoge Raad heeft namelijk opnieuw geoordeeld dat het huidige belastingbeleid niet acceptabel is. Het kabinet moet daarom de belastingbetalers waarschijnlijk miljarden euro’s aan compensatie betalen. Het gaat om de belasting in box 3: de belasting op vermogen, zoals aandelen, spaargeld of […]

Zo wil de nieuwe coalitie de woningnood oplossen

Leestijd: < 1 minuut Voor de nieuwe coalitie staat de aanpak van de woningnood voorop. Een groot deel van het coalitieakkoord is hieraan gewijd, met verschillende maatregelen om het aantal woningen te vergroten. Let op: dit akkoord bevat alleen de hoofdlijnen, details ontbreken.

De rol van een notaris bij het oprichten van een bedrijf

Leestijd: 2 minuten Als u droomt van uw eigen onderneming begint u met een ondernemingsplan en kiest u  een ondernemingsvorm. Daarna heeft u vaak een notaris nodig. Bij de oprichting van de meeste ondernemingsvormen is het inschakelen van een notaris namelijk verplicht.

Rol notaris bij grondhandel moet worden uitgebreid

Leestijd: < 1 minuut In de grondhandel komen soms verdachte transacties voor. Het tv-programma Radar deed onderzoek naar speculatieve grondhandel, illegale handel waar particulieren het slachtoffer van worden. De bevindingen van Radar hebben geleid tot vragen in de Tweede Kamer. Er wordt nu voorgesteld om notarissen eerder in het proces te betrekken en hun rol uit te breiden naar […]

De stand van de woningmarkt: prijsstijgingen en overbieden

Leestijd: < 1 minuut Uit cijfers van de eerste maanden van 2024 blijkt dat de overhitting op de woningmarkt terug is van weggeweest. Wanneer een woning op de markt komt, leidt dit doorgaans tot veel kijken en overbieden.

Trouwen in algehele of beperkte gemeenschap van goederen: wat is het verschil?

Leestijd: 2 minuten Vroeger, voor 1 januari 2018, trouwde je automatisch in gemeenschap van goederen. De regels zijn echter veranderd. Als je nu geen huwelijkse voorwaarden vastlegt, trouw je in beperkte gemeenschap van goederen. Hieronder leggen we het verschil uit:

Call Now Button